نوشته شده توسط : ali

فصل اول: محصولات در صنعت شیمیایی

1- محصولات شیمیایی که در صنایع و علوم و عکاسی (فتوگرافی)، مواد آب دادن فلزات و ترکیبات شیکیایی جهت جوشکاری، محصولات شیمیایی جهت حفظ مواد غذایی، مواد دباغی، کشاورزی و پرورش نباتات و جنگلبانی، ترکیبات آتش نشانی، مواد چسب دار برای صنای و کود طبیعی و مصنوعی، استعمال می‏شود.

2- لاک و مواد ضد زنگ زدگی و جلوگیری از فاسد شدن چوب، مواد رنگی، مواد اکاله، رنگ، روغن جلا، صمغ، فلزات به شکل ورق و گرد به منظور نقاشی، تزیین و آرایش.

3- ترکیبات به منظور سفید کردن و سایر موارد که برای شستشو استفاده می‏شود. ترکیباتی که به منظور تمیز کردن و براق نمودن، لکه گیری، گرفتن چربی، ساییدن و صیقل دادن کاربرد دارند. صابون عطریات، مواد آرایشی، محلولهای موی سر و گرد، روغن اسانس و خمیر دندان.

4- انواع روغن و چربی‎ها‏ی صنعتی (به استثنای چربیهای خوراکی و روغن اسانس)، انواع سوخت (از جمله بنزین) و مواد روشنایی، شمع، شمع مومی، گچی، روغن ماشین، ترکیبات گردگیر و جاذب، شمع کوچک (شب سوز) فتیله.

5- مواد خوراکی و آشامیدنی مخصوص بیماران و کودکان مشمع و لوازم جراحت بندی، مواد دارویی و بیطاری و بهداشتی، لوازم پر کردن دندان، موم دندان سازی، مواد ضد عفونی کردن ترکیبات برای از بین بردن علف‎ها‏ی هرز، حشرات و حیوانات موذی.

فصل دوم: آلیاژهای و انواع مصنوعات فلزی

1- فلزات عادی اعم از تهیه نشده و نیمه تهیه شده و ترکیبات آن‎ها‏ از قبیل لنگر، لوازم ساختمانی به شکل ورق و ریخته شده، سندان، زنگ و ناقوس، صندوق و صندوقچه آهنی، گلوله‎ها‏ی فولادی، نعل اسب، مواد معدنی، میخ و پیچ، ریل و سایر لوازم جهت راه آهن، زنجیر (به استثنای زنجیر‎ها‏ی وسایل نقلیه)، کابل و سیم و مفتول (غیر برقی)، قفل و بست و بند لوله‎ها‏ی فلزی و سایر مصنوعاتی که که از فلزات گرانبها ساخته نشده که در هیچ طبقه دیگری ذکر نگردیده است.

2- موتورها (به استثنای موتورهای ویژه وسایل نقلیه)، انواع ماشین و ماشین‎ها‏ی افزار، دستگاهای بزرگ کشاورزی، قفل‎ها‏ی اتصال و تسمه انتقال قوه (به استثنای قفل و تسمه‎ها‏ی مخصوص وسایل نقلیه)، ماشینهای جوجه کشی.

3- دستگاه‎ها‏ی و تجهیزات دستی، چنگال، قاشق، آلات برنده، و اسلحه سرد.

فصل سوم: دستگاه‎ها‏ی فنی، علمی و صنعتی

1- دستگاه‎ها‏ و تجهیزات علمی و دریانوردی و مهندسی و برقی از جمله (بی سیم) و عکاسی، صندوق ثبات خودکار جهت پول، سینما توگراف و دستگاه تصویری و اوزان و مقیاس‎ها‏، آلات علامت دادن و کنترل (نظارت) دستگاه، لوازم نجات و آموزش، دستگاه خودکار یا ژتون یا پول فلزی ماشینهای گویا، ماشین‎ها‏ی حساب و ماشین‎ها‏ی آتش خاموش کن.

2- تجهیزات و دستگاه‎ها‏ی جراحی و طبی و دندان سازی و بیطاری از قبیل دست، چشم، دندان‎ها‏ی مصنوعی و پا.

3- تجهیزات و لوازم روشنایی، خشک کردن، سیستم‎ها‏ی تهویه، لوله کشی آب، گرم کردن، مولد بخار، طبخ، تبرید و بهداشتی.

4- وسایل حمل و نقل زمینی، هوایی و دریا به همراه وسایل نقلیه.

5- سلاح گرم، مواد قابل اشتعال، مهمات و خمپاره.

6- آلیاژهای گرانقیمت و ترکیبات آنها، وسایل کرونومتر، مصنوعات ساخته شده فلزی و یا روکش شدن با آن (به استثنای وسایل برنده، چنگال و قاشق) جواهرات و سنگهای گرانبها و ساعت.

7- وسایل موسیقی به استثنای ماشین‎ها‏ی ناطق و دستگاه‎ها‏ی بی سیم

فصل چهارم: مصنوعات و اشیاء ساخته شده از مواد مختلف

1- محصولات کاغذی، مقوا و محصولات آن، مطبوعات، روزنامه، مجلات، ماشین تحریر و لوازم دفتر به استثنای مبل، لوازم آموزش و تربیت (به اسنثنای دستگاههای آموزشی) ورق بازی، کتاب و لوازم صحافی، عکس، لوازم التحریر، لوازم چسب دار (برای لوازم التحریر)، لوازم هنری، قلم موی نقاشی، حروف و کلیشه مطبعه.

2- کائوچو، کم لاستیک (بالاتا) و مواد مشابه محصولات آن از مواد مزبور که در سایر طبقات ذکر گردید، پنبه نسوز، میکا، محصولات ساخته شده از آنها، وسایل باربندی و انسداد و لوازم عایقکاری، لوله قابل ارتجاع و غیرفلزی.

3- لوازم ساخته شده از آنها که در سایر طبقات ذکر نشده است، چرم و چرم مصنوعی، پوست، شلاق و زین و برگ، چمدان و کیفهای دستی مسافرتی، چتر، عصا، اشیاء سراجی.

4- لوازم و مصالح ساختمانی سنگ طبیعی و مصنوعی، سمنت، آهک، یا سمنتی مصالح راهسازی، آسفالت، ملات، گچ، شن لوله سفالی، قطرات، بناهای سنگی، سرلوله بخاری دیواری و ساختمان‎ها‏ی متحرک.

5- چوب و وسایل چوبی، چوب پنبه، نی، حصیر، شاخ، استخوان، عاج، صدف، مرجان، گوش ماهی و محصولات مشابه کلیه موارد مزبور، مبل، آیینه، کهربا، فلس و دمار ماهی، قاب و مصنوعاتی که در سایر طبقات ذکر نشده و از موارد زیر ساخته شده است.

6- شانه و ابر، ماهوت پاک کن( به اسنثنای قلم موی نقاشی)، لوازم مخصوص تهیه قلم و ماهوت پاک کن آلات و لوازم جهت پاک وتمیز کردن، وسایل کوچک خانه داری که از فلز قیمتی ساخته نشده ویا روکش نشده است، براده فولاد شیشه آلات، اشیاء ساخته شده از چینی و بدلچینی و سفال که در سایر طبقات عنوان نشده است.

فصل پنجم: مصنوعات نساجی

1- طناب، ریسمان، تور، چادر، سایه افکن، کیسه و روپوش کالا، بادبان و شراع، کیسه وگونی، پوشال و لوازم، پرکردن، مسنوجات تهیه شده از مواد الیافی خام (مو، کاپوک، علف دریایی و ... ).

2- انواع نخ.

3- انواع پارچه، رختخواب، سفره و وسایلی که در دیگر طبقان عنوان نشده است.

4- پوشاک از قبیل کفش، پوتین و کفش راحتی.

5- توری و اشیاء قلابدوزی، دکمه فشاری، سنجاق و سوزن، روبان و حاشیه و قیطان، دگمه، گل‎ها‏ی مصنوعی.

6- قالیچه، فرشهای مشمعی و سایر پوشش‎ها‏ی کف اطاق، حصیر و پادری و بوریا، روپوش‎های غیر پارچه ای.

فصل ششم: وسایل ورزشی و اسباب بازی

1- وسایل ورزش و ژیمناستیک (به استثنای ملبوس)، اسباب بازی و تفریح، تزئینات لوازم آرایش، درخت نوئل.

فصل هفتم: محصولات کشاورزی و مواد غذایی

1- گوشت ماهی، طیور، شکار، عصاره‎ها‏ی گوشت، ژله و مربا، تخم مرغ، شیر و سایر محصولات لبنی، روغن و دهنیات خوراکی، کنسرو و ترشی، سبزیجات و خشکبار و میوه‎ها‏ی پخته و کنسروی.

2- عسل، شیره، ملاس، برنج، (تاپیوکا)، آرد هندی(لاکو)، بدل قهوه، آرد، ترکیبات تهیه شده از غلات، نان، قهوه، چای، کاکائو، قندو شکر، بیسکویت، نمک، خردل، فلفل، نانهای شیرینی جات، بستنی، ادویه جات، خمیر مایه گرد نانوایی، سرکه، یخ، چاشنی.

3- بذر، گیاه و گلهای طبیعی مواد غذایی جهت حیوانات، مالت، محصولات کشاورزی، حیوانات زنده، میوه جات و سبزیجات و نباتات تازه، پرورش گیاه و جنگلبانی و دانه‎ها‏یی که در سایر طبقات ذکر نشده است.

4- آبهای معدنی، گازدار، ترکیبات جهت تهیه نوشابه و سایر نوشابه‎ها‏ی غیرالکلی.

5- محصولات این طبقه قابل ثبت نیستند.

6- تنباکو، دخانیت، کبریت و لوازم آنها.

فصل هشتم: سایر موارد

1- تجارت اموری دفتری و اداری، تبلیغات مدیریت تجاری، امور اداری.

2- امور مرتبط با معاملات املاک و مستغلات، بیمه امور مالی امور پولی.

3- تعمیر، بازسازی خدمات نصب و ساختمان سازی.

4- مخابرات از راه دور.

5- ترتیب دادن مسافرتها، حمل و نقل بسته بندی و نگهداری محصولات تهیه شده.

6- به‏سازی و عمل‏آوری مواد.

7- آموزش و پرورش، فعالیت‎ها‏ی ورزشی و فرهنگی، دوره‎ها‏ی کارآموزی و تعلیمی و تفریح و سرگرمی.

8- خدمات حقوقی، تحقیق و پژوهش و طراحی در این زمینه، خدمات تجزیه و تحلیل، تحقیقات صنعتی، طراحی و توسعه نرم افزار و سخت افزار رایانه ای و خدمات عملی و فنآوری.

9- خدمات تامین مسکن، محل اقامت موقت، عرضه اغذیه و نوشابه.

10- خدمات کشاورزی، باغداری و جنگلداری، خدمات پزشکی، مراقبت‎ها‏ی بهداشتی و زیبائی برای انسانها یا حیوانات و خدمات بیطاری.

11- خدمات امنیتی برای محافظت از افراد اموال و دارائیها و خدمات شخصی یا اجتماعی که توسط دیگران برای رفع نیازهای افراد ارائه می‏گردد.



:: بازدید از این مطلب : 282
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 13 تير 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ali

اشخاص به دو صورت میتوانند مبادرت به تشکیل شرکت اختیاری برای انجام امور بازرگانی نمایند.


1. تشکیل شرکت اختیاری تحت قانون مدنی: قانون و قواعد حاکم بر این گونه شرکتها، قانون مدنی است، تعریف شرکت، تعهدات و وظائف شركاء، اداره شرکت و همچنین تقسیم سهم الشرکه در مواد 577 تا 588 قانون مدنی تشریح گردیده است، اشخاص با توجه و امعان نظر این قسمت از قانون مدنی میتوانند قصد اراده خود را برای شراکت در قالب عقد شرکت ریخته اقدام به عملیات تجاری و بازرگانی نمایند. شرکتهای متشکله تحت قانون مدنی از نقطه نظر پرداخت مالیات و معرفی دارندگان سهم الشرکه تفاوتی با سایر اشخاص حقوقی انتفاعی نداشته موظف به ارائه اظهارنامه مالیاتی به وزارت دارایی و پرداخت مالیات شرکت و سهم الشرکه شرکاء به مراجع مالیاتی می¬باشند.

2. تشکیل شرکت تحت قانون تجارت: مقررات و قواعد این گونه شرکتها تابع و محکوم قانون تجارت بوده و طبق ماده 20 قانون تجارت، شرکتهای تجاری بر هفت قسم بشرح ذیل تقسیم شده اند:

شرکت سهامی (عام و خاص)
شرکت با مسئوليت محدود
شرکت تضامنی
شرکت مختلط غیرسهامی
شرکت مختلط سهامی
شرکت نسبی
شرکت تعاونی

اشخاص حقیقی، اشخاص حقوقی

اشخاص حقیقی یا طبیعی: که انسان اطلاق میشود، بدیهی است انسان عاقل و بالغ و مختار و رشید حق دارد علاوه بر بهره¬مندی از حق تمتع و برخورداری از حقوق مدنی معامله نموده در امور مالی خود بدون دخالت دیگران تصرف نماید، طبق قوانین ایران سن رشد برای معامله 18 سال است و پسر به شرط رسیدن به 15 سال و دختر به شرط به 13 سال بالغ محسوب و می¬توانند ازدواج نمایند، اما چنانچه بخواهند در امور مالی خود تصرف و یا مداخله نمایند قبل از رسیدن به سن 18 سال باید رشد خود را در محکمه به ثبوت رسانیده و حکم رشد خود را از دادگاه دریافت دارند، صغیر، سفیه (کسی که تصرفاتش در امور مالی عقلایی نیست)، مجنون (دیوانه) و تاجر ورشکسته مستقلاً حق دخالت و اهلیت تصرف و اعمال و اجرای حقوق خود را نداشته، محروم از تصرفات در امور مالی هستند، لیکن می¬توانند توسط ولی قهری (پدر و جد پدری) قیم و یا مدیر تصفیه اعمال و استیفای حق نمایند. حمل یا جنین طبق قانون مدنی ایران، به شرط زنده متولد شدن از حقوق مدنی متمتع می¬گردد بنابراین چنانچه سهامداری فوت و همسر او حین الفوت حامله باشد، حمل پس از زنده متولد شدن می¬تواند از ماترک مورث خود (سهامدار) طبق قانون متمتع گردد.

اشخاص حقوقی: که به دو دسته تقسیم میشوند

الف - اشخاص حقوقی حقوق عمومی: که تشکیلات و تأسيسات آن منبعث از اعمال حق حاکمیت ملی هر کشور بوده و توسط قانون تشکیل می¬شوند، مانند استانداری، فرمانداری وزارتخانه¬ها و غیره که در اصطلاح حقوق سیاسی، اعمال حاکمیت انجام می¬دهند و مؤسسات و شركتها و وزارتخانه-های دولتی که مانند یک تاجر و تحت قانون تجارت به تجارت اشتغال می¬ورزند و در اصطلاح حقوق سیاسی اعمال تصدی انجام می¬دهند، مؤسسات و تشكيلات دولتی و بلدی به محض ایجاد و بدون احتیاج به ثبت دارای شخصیت حقوقی می-شوند (ماده 578 قانون تجارت) بنابراین ثبت آنها منتفی است، از طرف دیگر طبق نص صریح ماده 300 قانون تجارت، شرکتهای دولتی تابع قوانین تأسيس و اساسنامه¬های خود می¬باشند و فقط نسبت به موضوعاتی که در قوانین و اساسنامه¬های آنها ذکر نشده تابع مقررات این قانون (قانون تجارت) می¬شوند، مانند شرکت سهامی خاص توسعه نیشکر و صنایع جانبی آن مصوب 10/4/69 مجلس شورای اسلامی که تابع اساسنامه خود، مصوب هیئت وزیران مورخ 24/5/69 می¬باشد، به عبارت دیگر قواعد و مقرراتی که قانونگذار برای یک شرکت دولتی وضع می¬نماید، آنها را موظف به اجراء آن قانون می¬کند مانند این که در خود اساسنامه، وزیران و یا روسای بخشی از یک وزارتخانه جزء هیئت مدیره آن شرکت قرار داده شوند، در عمومات و در موارد سکوت در اساسنامه، شرکتهای مزبور تابع قانون تجارت می¬باشند.

ب- اشخاص حقوقی حقوق خصوصی: که تشکیلات آنها توسط جمعی از اشخاص حقیقی و طبق قانون و بعد از انجام تشریفات قانونی بوجود می¬آید و موضوع، اداره و تقسیم سود و دارایی آنها تابع و محکوم قانون خاص بوده و به دو نوع تقسیم می¬شوند:

اشخاص حقوقی حقوق خصوصی انتفاعی: که موضوع آن تجارت برای بدست آوردن سود و منفعت است مانند شرکتهای تجاری بطور اعم و شرکتهای سهامی بطور اخص زیرا همانطور که در بالا اشاره شد بنا به نص صریح ماده 2 قانون تجارت، شرکت سهامی شرکت بازرگانی محسوب می¬شود ولو این که موضوع عملیاتی آن امور بازرگانی نباشد، دیگر این که شرکتهای تعاونی نیز اگر چه هدف اصلی آنها تهیه مایحتاج و انجام خدمات مورد احتیاج اعضاء بطور مستقیم و بی¬واسطه است، معهذا در ردیف اشخاص حقوق خصوصی انتفاعی محسوب می¬شوند.
اشخاص حقوقی حقوق خصوصی غیرانتفاعی: که موضوع آن اشتغال و فعالیت در امور عام المنفعه و یا بسط و توسعه علوم و فنون و غیره است مانند، جمعیت¬ها، باشگاه-ها، انجمن¬ها و غیره. اشخاص حقوقی حقوق خصوصی ملزم و مجبور به ثبت تشکیلات خود برابر موازین قانونی در مراجع ذیصلاح قانونی بوده و طبق ماده 584 قانون تجارت از تاریخ ثبت شخصیت حقوقی پیدا می¬نمایند.



:: بازدید از این مطلب : 328
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 13 تير 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ali

ثبت شرکت تعاونی مراحل و مدارک مورد نیاز ثبت شرکت تعاونی


شرکت های تعاونی بسته به نوع فعالیت شامل دو دسته می باشند: الف- شرکت تعاونی تولید، که در زمینه کشاورزی، دامپروری، شیلات، صنعات، معدن، عمران شهری و روستایی و عشایری فعالیت دارند. ب- شرکت تعاونی توزیع: که فعالیت اصلی آن تهیه و توزیع کالا، مسکن، خدمات و سایر نیازمندی های اعضاء می باشد.

البته می توان در ثبت شرکت تعاونی تعداد موضوع و نوع موضوع فعالیت را با ارائه طرح پیشنهادی افزایش داد.

شرکت های تعاونی از نظر عضویت نیز به دو دسته تقسیم می شوند: الف- شرکت تعاونی عام، که عضویت در آن برای همه آزاد می باشد و برای تامین سرمایه، باید سهام آن را به عموم عرضه کنند. ب- شرکت تعاونی خاص، که عضویت در آن برای افراد و گروه های خاصی آزاد می باشد مانند کارگران، کشاومرزان، دانشجویان، ایثارگران و زنان مشاغل خاص. بنابراین تعاونی کسانی که واجد شرایط هستند را باید به عنوان عضو انتخاب کند و شامل هیچ محدودیتی نیز نمی شود. در این صورت شرکت های تعاونی که بیش از ۵۰۰ عضو دارند یا اتحادیه هایی که تعداد اعضای آنها بیش از ۲۰۰۰ نفر باشد ” تعاونی بزرگ ” نامیده می شود.

قید عبارت “تعاونی” به شکل خوانا در تابلو و سربرگ های شرکت الزامی است و فقط یک شرکت تعاونی می توان در هر موضوع فعالیت در واحد های صنفی و شهرستانها و واحدهای کارمندی و کارگری تشکیل داد.

قوانین ثبت شرکت تعاونی:

۱- حداقل تعداد اعضا ۷ نفر باید باشد در زمان ثبت شرکت و نباید از این میزان در دوران فعالیت شرکت تعاونی کمتر شود.

۲- در ثبت شرکت های تعاونی که به منظور اشتعال تولید و خدمات توسط کمک های دولتی ، تعداد اعضا حداقل بایستی ۵۰% مشاغل دائمی طرح تعاونی باشد.

۳- اگر ثبت شرکت تعاونی بدون کمک دولت و با هدف سرمایه گذاری باشد و دست کم نصف سرمایه گذاری طرح توسط اعضای تعاونی تامین شود رعایت بند دوم الزامی نیست.

۴- تعداد اعضا در ثبت شرکت تعاونی مسکن باید با توجه به اهلیت مدیران تعاونی و به تشخیص اداره کل تعاون تعیین می شود.

۶- اعضای تعاونی باید مبلغ تعهد شده را ظرف مدت مقرر در اساسنامه که دوسال می باشد، تادیه کند.

۷- برای تامین سرمایه تعاونی، سهم اعضا برابر است مگر این که مجمع جور دیگری تشخیص دهد. که در این صورت حداکثر میزان سهام هر کدام از اعضا حداکثر باید ۳۰% سرمایه تعاونی باشد.

۸- اتخادیه تعاونی با حداقل ۷ عضو که دارای موضوع فعالیت مشترک می باشند در سطح شهرستان یا استان تشکیل می گردد.

حداقل سرمایه ثبت شرکت تعاونی:

حداقل میزان برای ثبت شرکت ها ی تعاونی سرمایه یک میلیارد ریال می باشد.

مراحل ثبت شرکت تعاونی:

ابتدا هیات موسس که متشکل از متقاضیان حائز شرایط قانونی می باشد، اقداماتی در جهت تهیه طرح پیشنهادی و تنظیم اسانامه منطبق بر قانون بخش تعاونی، دعوت به عضویت افرادی که واجد شرایط هستند و همچنین تشکیل اولین مجمع عمومی عادی برای تصویب اساسنامه شرکت تعاونی و تعیین هیات مدیره و بازرسان و سایر وظایف مجمع عمومی عادی، انجام دهند.

البته موسسین تعاونی باید اطلاعات کافی از قوانین وکلیات ثبت شرکت تعاونی داشته باشند و در صورت لزوم در کلاس های آموزشی یک روزه که اداره کل تعاون استان برگزار می کند شرکت کند که زمان تشکیل کلاس ها حداکثر یک هفته بعد از تاریخ ارائه تقاضا خواهد بود.

مدارک مورد نیاز ثبت شرکت تعاونی

الف- تصویر شناسنامه و مدارک تحصیلی اعضا موسس تعاونی

ب‌-گواهی پایان خدمت نظام وظیفه عمومی یا معافیت

ج‌- برگ عدم سوء پیشینه

لازم بذکر است درصورتی که گواهی یا حکم کارگزینی توسط کارکنان رسمی و پیمانی دولت ارائه شود، دیگر ارائه مدارک گزینه‌های ۲ و ۳ ضرورتی ندارد. اداره تعاون از زمان دریافت تقاضای تأسیس شرکت تعاونی، پس از ۵ روز نظر موافق یا مخالف خود را اعلام می‌کند. در صورت موافقت نمونه اساسنامه و فرم‌های مورد نیاز به نماینده شرکت تعاونی داده می‌شود.پس از دریافت موافقتنامه اداره تعاون، شرکت تعاونی باید اقداماتی را انجام دهد که در برخی نکات ثبت شرکت تعاونی در این مقاله ذکر گردیده است که مطالعه آن می تواند در آگاهی بیشتر به شما کمک نماید.



:: بازدید از این مطلب : 286
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 13 تير 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ali

روند,نحوه,اسناد,فرآیند,ثبت یک شرکت اینترنتی (رایانه ای):

مقدمه: همه شرکتهایی که برای انجام فعالیت‌های مشاوره، نظارت، طراحی، تولید، نصب و راه‌اندازی، پیشرفت، پشتیبانی و آموزش سیستم‌های نرم‌افزار، سخت‌افزار، شبکه‌های اطلاع‌رسانی و شبیه آن بوجود می آید، مکلف هستند بعد از ثبت شرکت بر اساس قانون تجارت و قبل از شروع فعالیت به نظام صنفی استان خود مراجعه و گرفتن جواز فعالیت نمایند.

نکته *: شرکتهایی که قبل از تشکیل نظام صنفی رایانه‌ای استان تاسیس گردیده اند، وظیفه دارند حداکثر  تا مدت 6  ماه پس از تشکیل نظام صنفی رایانه‌ای نسبت به دریافت جواز فعالیت اقدام نمایند. بعد از سپری شدن مهلت داده شده، هیچ شرکتی در استان بدون  جواز فعالیت مجاز به ادامه فعالیت نخواهد بود.

روند ثبت شرکت رایانه ای ( ثبت شرکت اینترنتی) :

شرکتهایی به عضو نظام صنفی رایانه‌ای استان خواهند شد که شروط زیر را دارا باشند:

•نوع فعالیت آن ها  بر اساس اساسنامه شرکت به شکل صرف یکی از فعالیت‌های رایانه‌ای مندرج در بند یک باشد.

•مدیرعاملی ( به صورت تمام وقت) با حداقل مدرک لیسانس دارا باشند.

تبصره: مدیرانی که قبل از تشکیل نظام صنفی رایانه‌ای استان در شرکت خود سمت مدیر عامل را دارا بوده اند،شامل این قاعده نخواهند شد.

•در استان مورد تقاضا ثبت گردیده باشد.

•مرکز اصلی شرکت در استان متقاضی باشد.

تبصره: شرکتهایی که در یک استان تاسیس گردیده ولی در دیگر استان‌ها نیز شعبه دارند، نیاز به اخذ جواز فعالیت برای شعبات استانی خود نخواهند داشت، ولی مکلفند مراتب تشکیل شعبات خود را به نظام صنفی استانی که در آن شعبه هستند اطلاع دهند تا فعالیت آن استان در فهرست شرکت های دارای جواز قرار گرفته و بدون حق رأی در مجمع های نظام صنفی رایانه‌ای آن استان شرکت نمایند.

مدارک موردنیاز ثبت شرکت رایانه ای (اینترنتی) و جواز فعالیت:

•آخرین تغییرات شرکت و تصویر روزنامه رسمی ثبت شرکت.

•فتوکپی برگه احراز صلاحیت و رتبه‌بندی شورای انفورماتیک استان.

•فتوکپی شناسنامه مدیرعامل شرکت رایانه ای.

•فتوکپی مدارک تحصیلی مدیرعامل شرکت.

روند ثبت شرکت:

نظام صنفی رایانه‌ای استانی درخواست های ثبت شده را در مدت 15 روز بررسی و نظر خود را اعلام می کند و در صورت تأیید عضویت شرکت های تازه ثبت شده، مجوز فعالیت موقت 1 ساله ظرف 15 روز صادر می شود.در صورت تایید نشدن عضویت، موردهای بر علیه قانون مشخص و در مدت ذکر شده  به متقاضی ثبت شرکت ابلاغ می شود.

تبصره: به شرکتهایی که کمتر از یک اظهارنامه مالیاتی ارائه کرده باشند، در صورت داشتن  دیگر شرایط جواز فعالیت یک ساله خواهند داد.

زمان اعتبار جواز فعالیت صادر شده برای ثبت شرکت های رایانه ای 1 سال می باشد.

شرکتها موظفند هر سال اطلاعات زیر را برای سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان ارسال می نمایند.

•تغییر دادن مفاد اساسنامه و روزنامه رسمی

•اظهارنامه مالیاتی به شکل سالی مالی یا برگ تشخیص (یا قطعی) مالیاتی

•فرم پر شده خوداظهاری در جهت فعالیتهای شرکت رایانه ای

تبصره : اگر شرکتی حداکثر 6 ماه پس از پایان سال مالی خود مدارک یاد شده را ارائه ندهد، از سوی سازمان نظام اخطار خواهد گرفت و در صورت توجه نکردن به اخطار، پس از طی 2 ماه از فهرست شرکت های دارای مجوز فعالیت به صورت موقت حذف خواهد شد.



:: بازدید از این مطلب : 321
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 13 تير 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ali

تعریف شرکت هولدینگ مراحل و مدارک مورد نیاز

ثبت شرکت هولدینگ: امروزه شرکت های سرمایه گذاری نقش بسیار مهمی در امور اقتصادی کشورها بازی می کنند. سرمایه گذاران نیز تمایل به سرمایه گذاری در همه زمینه ها دارند، بنابراین با گسترش دامنه فعالیت ها و با نگرش حرفه ای، می توان این فعالیت ها را در قالب شرکت های متعدد تفکیک کرد. شرکت سهامی که دارای شرکت های زیرمجموعه باشد به طوری که کنترل شرکت های زیر مجموعه به شکل مستقیم توسط مدیران و هیات مدیره شرکت اصلی انجام شود را شرکت هلدینگ می گوییم. شرکت هلدینگ یا شرکت مادر سهام چند شرکت را دارد بنابر این، شرکت مادر در تمام شرکت های مورد نظر یک عضو در هیات مدیره ی آنها دارد که می تواند به عنوان یک فرد رسمی در شرکت به تصمیم گیری بپردازد و حق رای داشته باشد. همچنین یک شرکت هلدینگ می تواند با خرید بخش عمده ای از سهام یک شرکت دیگر، حق رای در آن شرکت بدست بیاورد که در این حالت به شرکت دوم، شرکت وابسته یا فرعی می گوییم. شرکت های فرعی به عنوان یک شرکت مجزا ادامه فعالیت می دهد اما کنترل شرکت فرعی تحت نظر شرکت هولدینگ می باشد. نام های دیگر شرکت هولدینگ، شرکت کنترل کننده، دارنده یا مالک می باشد. در ادامه در باره نحوه و مدارک لازم برای ثبت شرکت هلدینگ توضیح خواهیم داد.

ثبت شرکت راه روشن با انجام صدها پرونده موفق توانایی ثبت شرکت های هولدینگ را ظرف حداقل زمان ممکن را دارد. ضمنا چنانچه نیاز به اخذ مجوز از سازمان بورس نیز ایجاد گردد ما می توانیم راهنما و راهگشای شما باشیم.

ثبت شركت هلدينگ در ايران:

مؤسسه راه روشن شركت هلدينگ را به اين صورت بيان مي‌كند:

شركت‌هاي هلدينگ به شركت‌هايي مي‌گويند كه داراي زير مجموعه باشند و به زبان ساده كنترل و مديريت شركت‌هاي زير مجموعه را بدست بگيرد.

مدارك مورد نياز براي ثبت شركت‌هاي هلدينگ:

– كپي شناسنامه و كارت ملي نماينده معرفي شده از طرف شركت مادر

– كپي مدارك ثبتي شركت و آخرين تغييرات

* توجه داشته باشيم كه به شركت‌هاي هلدينگ شركت‌هاي مادر تخصصي نيز مي‌گويند.

در واقع شركت هلدينگ 51% سهام يا بيش از 50 درصد شركت‌هاي زير مجموعه را در اختيار مي‌گيرد كه عمده سهام آن را دارا مي‌باشد. شركت‌هاي هلدينگ در شركت‌هاي زير مجموعه خود سرمايه گذاري مي‌كنند و مديريت كامل آن را به عهده مي‌گيرند.

مزاياي شركت‌هاي هلدينگ:

هلدينگ بودن هم خوب هست هم بد.

هلدينگ از طريق كنترل شركت‌هاي خود مي‌توانند به هم افزايي و سود بيشتر برسند اما در هزينه سربار آنها به مراتب است. چون مديريت شركت‌هاي تابعه چندان هم ارزان نيست. شركت‌هاي فرعي زير نظر شركت هلدينگ كار مي‌كنند و كنترل سهام به دست شركت هلدينگ مي‌باشد.

نام‌هاي ديگر شركت‌هاي هلدينگ:

1- شركت مادر تخصصي 2- شركت كنترل كننده 3- شركت مادر 4- شركت صاحب سهام

مؤسسه راه روشن به تعريف چند نمونه از نام‌هاي ديگر شركت هلدينگ مي‌پردازد:

1- ثبت شركت‌هاي مادر تخصصي مي‌توانند از طريق داشتن مالكيت ديگر سهام شركت‌هاي زير مجموعه‌ي خود عملكرد و روند كاري شركت‌هاي تحت پوشش خود را كنترل كنند تا به سود بيشتر و كسب درآمد بهتر مي‌رسند.

2- ثبت شركت‌هاي مادر تخصصي به اين معنا نيز مي‌تواند باشد كه شركت‌هاي فرعي ديگري به خود متصل كرده است.

3- شركت‌هاي كنترل كننده: شركت‌هايي كه كنترل چند شركت چند كمپاني و مؤسسه ديگر را تحت حمايت و مالكيت و تملك خود قرار مي‌دهند.

4- شركت‌هاي صاحب سهام: يك شركت مالي است كه سرمايه خود را براي تحميل منافع در ساير شركت‌ها بكار مي‌اندازد.

5- شركت‌هاي تابعه: شركت‌هايي هستند كه درصد سرمايه گذاري شركت اصلي در آن بيش از 50 درصد بوده است.

براي ثبت شركت‌هاي هلدينگ يا مادر تخصصي:

1- تماس با مؤسسه راه روشن

2- مشاهده لازم با كارشناسان مؤسسه راه روشن

3- عقد قرارداد با كارفرما (مشتري) توسط مؤسسه راه روشن

4- تكميل مدارك با كمك كارفرما توسط مؤسسه راه روشن

5- پيگيري و ارجاع پرونده به اداره ثبت شركت‌ها

نحوه ثبت شرکت هولدینگ

در صورتی که مایل باشید قبل از نام شرکت عبارت “هولدینگ” قرار گیرد، باید قبل از ثبت شرکت، در اداره ثبت شرکت ها، از سازمان بورس و اوراق بهادار مجوز بگیرید. می دانیم شرکت های سهامی عام یا خاص فقط قادر به گرفتن مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار می باشند. برای گرفتن مجوز ثبت شرکت هولدینگ کافیست مدیرعامل یا اعضای هیات مدیره درخواست خود را به سازمان بورس و اوراق بهادار ارائه دهند. سپس سازمان با بررسی هایی که انجام می دهد و اگر موافق بود، نامه ای مبنی بر تایید ثبت شرکت ارسال می نماید.

حداقل سرمایه ثبت شرکت هولدینگ

حداقل سرمایه برای ثبت شرکت هولدینگ سهامی خاص ۵۰ میلیارد ریال و برای ثبت شرکت هلدینگ سهامی عام ۱۰۰ میلیارد ریال می باشد.

زمینه فعالیت شرکت هولدینگ

زمینه فعالیت شرکت های هلدینگ می تواند خدماتی، بازرگانی یا صنعتی باشد. ثبت شرکت مادر تخصصی یا هولدینگ بیشتر نقش ستادی دارد یعنی به کنترل و اداره سرمایه گذاری ها و سیاستگذاری برای شرکت هایی که در زیر مجموعه اش دارد می پردازد. در حقیقت هدف از سرمایه گذاری افزایش سود و بالابردن ارزش سرمایه است. طبق تعریف سازمان بورس، شرکت های سرمایه گذاری که به واسطه سرمایه خود اقدام به خرید سهام شرکت های دیگر کرده اند و با سود حاصل از این کار ادامه فعالیت می دهند، شرکت هلدینگ نامیده می شوند.
مدارک ثبت شرکت هولدینگ
1- آگهی تاسیس شرکت مادر
2- ارائه نامه نمایندگی شرکت مادر جهت ثبت شرکت هولدینگ
3- ارائه کپی مدارک هویتی سایر سهامداران (حداقل 2نفر) اعم از حقیقی یا حقوقی
4- ارائه گواهی عدم سوء پیشینه نماینده شرکت مادر و سایر اعضای هیئت مدیره و بازرسین
قوانین و مشخصات
نکته 1: چنانچه قبل از نام اصلی شرکت عبارت هولدینگ باشد مثلا «شرکت هولدینگ آریا فراز» قبل از ثبت شرکت در اداره ثبت شرکتها می بایست از سازمان بورس و اوراق بهادار مجوزات مربوطه اخذ گردد.
در غیر اینصورت از لحاظ ساختاری نیازی به اخذ مجوز از سازمان بورس نیست.
نکته 2: شرکتهای هولدینگی که با مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار به ثبت می رسند حتما باید در غالب شرکتهای سهامی خاص یا سهامی عام باشند که در شرکتهای هولدینگ (مادر) از نوع سهامی خاص سرمایه ثبتی شرکت پنجاه میلیارد ریال و در شرکتهای هولدینگ( مادر) از نوع سهامی عام سرمایه شرکت یک صد میلیارد ريال خواهد بود.
نحوه اخذ مجوز هولدینگ از سازمان بورس و اوراق بهادار
همچنین ابتدا باید متقاضیان ثبت چنین شرکتهایی (مدیرعامل یا اعضای هیئت مدیره) تقاضای خود را به سازمان بورس ارائه دهند که در صورت موافقت اصولی سازمان با تاسیس شرکت سازمان بورس نامه ای مبنی بر اجازه تاسیس شرکت نزد مرجع ثبت شرکتها را صادر خواهد کرد.
نکته 3: موضوع فعالیت شرکتهای هولدینگ متنوع است و میتواند در حوزه های مختلف بازرگانی خدماتی و صنعتی فعالیت نمایند.

ثبت شرکت راه روشن با انجام صدها پرونده موفق توانایی ثبت شرکت های هولدینگ را ظرف حداقل زمان ممکن را دارد. ضمنا چنانچه نیاز به اخذ مجوز از سازمان بورس نیز ایجاد گردد ما می توانیم راهنما و راهگشای شما باشیم.

ثبت شركت هلدينگ در ايران:

مؤسسه راه روشن شركت هلدينگ را به اين صورت بيان مي‌كند:

شركت‌هاي هلدينگ به شركت‌هايي مي‌گويند كه داراي زير مجموعه باشند و به زبان ساده كنترل و مديريت شركت‌هاي زير مجموعه را بدست بگيرد.

مدارك مورد نياز براي ثبت شركت‌هاي هلدينگ:

– كپي شناسنامه و كارت ملي نماينده معرفي شده از طرف شركت مادر

– كپي مدارك ثبتي شركت و آخرين تغييرات

* توجه داشته باشيم كه به شركت‌هاي هلدينگ شركت‌هاي مادر تخصصي نيز مي‌گويند.

در واقع شركت هلدينگ 51% سهام يا بيش از 50 درصد شركت‌هاي زير مجموعه را در اختيار مي‌گيرد كه عمده سهام آن را دارا مي‌باشد. شركت‌هاي هلدينگ در شركت‌هاي زير مجموعه خود سرمايه گذاري مي‌كنند و مديريت كامل آن را به عهده مي‌گيرند.

مزاياي شركت‌هاي هلدينگ:

هلدينگ بودن هم خوب هست هم بد.

هلدينگ از طريق كنترل شركت‌هاي خود مي‌توانند به هم افزايي و سود بيشتر برسند اما در هزينه سربار آنها به مراتب است. چون مديريت شركت‌هاي تابعه چندان هم ارزان نيست. شركت‌هاي فرعي زير نظر شركت هلدينگ كار مي‌كنند و كنترل سهام به دست شركت هلدينگ مي‌باشد.

نام‌هاي ديگر شركت‌هاي هلدينگ:

1- شركت مادر تخصصي 2- شركت كنترل كننده 3- شركت مادر 4- شركت صاحب سهام

مؤسسه راه روشن به تعريف چند نمونه از نام‌هاي ديگر شركت هلدينگ مي‌پردازد:

1- ثبت شركت‌هاي مادر تخصصي مي‌توانند از طريق داشتن مالكيت ديگر سهام شركت‌هاي زير مجموعه‌ي خود عملكرد و روند كاري شركت‌هاي تحت پوشش خود را كنترل كنند تا به سود بيشتر و كسب درآمد بهتر مي‌رسند.

2- ثبت شركت‌هاي مادر تخصصي به اين معنا نيز مي‌تواند باشد كه شركت‌هاي فرعي ديگري به خود متصل كرده است.

3- شركت‌هاي كنترل كننده: شركت‌هايي كه كنترل چند شركت چند كمپاني و مؤسسه ديگر را تحت حمايت و مالكيت و تملك خود قرار مي‌دهند.

4- شركت‌هاي صاحب سهام: يك شركت مالي است كه سرمايه خود را براي تحميل منافع در ساير شركت‌ها بكار مي‌اندازد.

5- شركت‌هاي تابعه: شركت‌هايي هستند كه درصد سرمايه گذاري شركت اصلي در آن بيش از 50 درصد بوده است.

براي ثبت شركت‌هاي هلدينگ يا مادر تخصصي:

1- تماس با مؤسسه راه روشن

2- مشاهده لازم با كارشناسان مؤسسه راه روشن

3- عقد قرارداد با كارفرما (مشتري) توسط مؤسسه راه روشن

4- تكميل مدارك با كمك كارفرما توسط مؤسسه راه روشن

5- پيگيري و ارجاع پرونده به اداره ثبت شركت‌ها



:: بازدید از این مطلب : 283
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 13 تير 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ali

ثبت شرکت تضامنی مراحل و مدارک مورد نیاز


شركت تضامني از جمله شركتهای شخصي محسوب می شود و شخصيت افراد شریکنقش بسيار مهمي در اين نوع شركت ايفا مي نمايدبدین صورت که تحت نام مخصوص برای امور تجاری بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل می‌شود. اگر دارایی شرکت برای ادای تمام قروض کافی نباشد؛ هر یک از افراد شریک مسئول پرداختت تمام قروض شرکت خواهد بود. هر تصمیمی که بین شرکاء برخلاف این موضوع، ترتیب داده شده باشد در مقابل اشخاص ثالث، کان لم یکن خواهد بود. در نام شرکت تضامنی باید عبارت «شرکت تضامنی» ‌و حداقلاسم یک نفر از شرکاء ذکر شود. ثبت شركت تضامني وقتي صورت می پذیرد كه تمام سرمايه نقدي پرداخت و سهم شراکت غير نقدي نيز با توافق كليه شركا ارزيابي و تسليم شده باشد. در ثبت شركت تضامني تقسیم سود به نسبت سهم شركا است همپنین شركا مي توانند ترتيب ديگريي براي تقسيم سودمیانخود مقرر نمايند. مدیر عامل شرکت تضامنی از میانشركا يا خارج از شركا انتخاب مي شود

مدارک مورد نیاز:

1- دو برگ تقاضانامه
2- دو برگ شرکتنامه
3- دو نسخه اساسنامه
4- فتوکپی شناسنامه‌ی شرکاء
5- مجوز از مراجع ذیصلاح در صورت نیاز .



:: بازدید از این مطلب : 273
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 13 تير 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ali

همه چیز در خصوص ثبت و راه اندازی یک شرکت


آیا تا به حال به فکر تاسیس و راه اندازی یک شرکت افتاده اید ؟ و یا اینکه خود را جایگاه صاحب یک شرکت با فعالیت مشخص و در آمد های بالا  متصور شده اید؟
بسیاری از ما با مشاهده موفقیت صاحبان شرکت و یا مدیران موفق برخی از شرکت ها به فکر تاسیس یک شرکت می افتیم و شاید گاها رسیدن به این هدف را دور از ذهن و یا بسیار ساده میپنداریم
قبل از همه این موارد این موضوع را مد نظر قرار می دهیم  که راه اندازی یک شرکت موفق نیازمند داشتن ایده ای مناسب و مورد نیاز جامعه و سپس داشتن پشتوانه ، سرمایه و انگیزه کافی می باشد . منظور از پشتوانه و سرمایه مناسب لزوماً سرمایه مالی زیاد و یا ملک و دارایی آنچنانی نیست ، چراکه بسیاری از این شرکت ها اتفاقا با سرمایه کم و تنها داشتن یک ایده مناسب کار خود را شروع کرده اند. یک پشتوانه خوب می تواند دوستی باشد تا در هنگام مشکلات شرکت بتواند  راهگشا باشد و سرمایه مناسب نیر می تواند همکاران ، ایده ، مسیر مشخص و مناسب و حتی یک طرح جامع عملیاتی با تجربه های قبلی را عنوان نمود. حال آیا تنها با داشتن یک ایده مناسب می توان اقدام به راه اندازی یک شرکت نمود ؟ خیر ؛ ایده خوب در واقع شرط لازم هست ولی شرط کافی نه. برای اینکه یک ایده تکمیل و آماده بهره برداری در غالب یک شرکت شود باید ابتدا خوب سنجیده شود و سپس بررسی شود که در چارچوب چه نوع شرکتی باید عملیاتی شود.
پس از انتخاب  ایده ، آنالیز و برآورد نقشه راه نوبت به انتخاب یک استراتژی اولیه قبل از اقدام برای ثبت شرکت می باشد . در این استراتژی اولیه باید هدف از راه اندازی شرکت ، چشم انداز ، طرح تجاری و یا طرح عملیاتی سازمان ، رقبا ، همکاران نقاط ضعف و قوت موجود ، فرصت ها و تهدید های  و … پیش بینی و راه کار های اولیه را برآورد نمود . هر چند با اطمینان نمی توان در خصوص هر کدام از موضوعات قبل از شروع کار برنامه ریزی کرد ولی داشتن این استراتژی بزرگترین نقطه قوت شما در ادامه راه خواهد بود.
حالا نوبت انتخاب نوع شرکتی است که باید عملیات مورد نظر در چارچوب آن انجام پذیرد. با توجه به تنوع شرکت ها و نحوه فعالیت آنها قبل از ادامه مطلب لازم است ابتدا به معرفی انواع شرکت و تفاوت آنها به اختصار پرداخته و تفاوت های آنها را بررسی کنیم تا  در انتخاب نوع شرکت دچار اشتباه نشویم.
– انواع شرکت ها
1- شرکت سهامی عام     2- شرکت سهامی خاص     3- شرکت با مسئولیت محدود      4- شرکت تضامنی
5- شرکت مختلط غیر سهامی        6- شرکت مختلط سهامی      7- شرکت نسبی       8- شرکت تعاونی

1- شرکت سهامی عام
شرکت سهامی عام به شرکتی با دامنه عملیاتی بازرگانی ( خواه فعالیت بازرگانی در این شرکت انجام بگیرد خواه نه ) اطلاق می گردد که عمده سهام این شرکت به مردم از طرق مختلف واگذار گردد ( 51 / به بالا ). این شرکت حداقل باید دارای 5 شریک با درصد سهام مشخص بوده و حداقل سرمایه برای راه اندازی آن 5 میلیون ریال می باشد . در ضمن عبارت  شرکت سهامی عام قبل یا بعد از عنوان شرکت باید آورده شود.
2- شرکت سهامی خاص
شرکت سهامی خاص شرکتی است با دامنه عملیاتی بازرگانی ( خواه عملیات بازرگانی در آن انجام پذیرید خواه نه ) که سهام آن بصورت کلی و با درصد مشخص باید توسط اعضاء تامین شود و حداقل سرمایه اولیه مورد نیاز برای ثبت این نوع شرکت 1 میلیون ریال می باشد.  تعداد سهام داران  حداقل باید 3 نفر بوده و عبارت شرکت سهامی خاص باید قبل و یا بعد از عنوان شرکت آورده شود.

تفاوت های شرکت های سهامی عام و خاص


الف : در شرکت سهامی عام حداکثر سهام (51 درصد به بالا ) به عموم مردم واگذار می شود ، در حالی که در شرکت سهامی خاص ، سهام شرکت تماماً توسط اعضاء تامین می شود.
ب : برای تامین سرمایه شرکت  در شرکت های سهامی عام باید پذیرع نویسی صورت پذیرد در صورتیکه شرکت های سهامی خاص اجازه مراجعه به عموم را ندارند .
پ: نقل و انتقال سهام در شرکت های سهامی خاص مشروط به توافق صاحبان سهام می باشد در حالی که در شرکت های سهامی عام نقل و انتقال سهام آزاد بوده و نیاز به اجازه سهامداران نیست.
ت : فقط سهام شرکت های عام در بورس قابل عرضه می باشد.
چ:مدیران و سهامدارن در شرکت سهامی عام حداقل 5 نفر و در شرکت سهامی خاص حداقل باید 3 نفر باشند.
خ: برای شرکت های سهامی عام عبارت سهامی عام و برای شرکت های سهامی خاص عبارت سهامی خاص باید قبل و یا بعد از عنوان شرکت آورده شود.



:: بازدید از این مطلب : 289
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 13 تير 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ali

اهمیت اخذ استاندارد های ISO

چنانچه شما صاحب یک مجموعه تولیدی ، خدماتی  ، اقتصادی و یا … باشید شاید برای شما بارها این سئوال مطرح شده باشد که اصولا ایزو چیست و چرا باید سازمان ها و شرکت ها برای دریافت اینگونه استاندارد ها خود را به زحمت انداخته و در این مورد هزینه نمایند ؟اهمیت این استاندارد ها در چیست ؟ چه تاثیری بر عملکرد کیفیت کالاو خدمات شما خواهد داشت ؟ چرا برخی از شرکت ها و سازمان ها پس از دریافت این استانداردها نمی توانند آن را حفظ و نگهداری نمایند ؟ عمده دلایل توفیق و شکست سازمان ها و شرکت ها در زمینه های استاندارد های ایزو در چیست ؟و… تمامی این موضوعات از نگاه استاندارد تعریف شده و هر کدام از شرکت هایی که به این سمت تمایل پیدا کرده اند از اهمیت این موضوعات اطلاع کافی را داشته و متوجه تاثیرات این استاندارد ها در عملکرد سازمان خود شده اند.

لذا با توجه به اهمیت  این موضوع بخصوص به منظور توسعه و بهبود سازمان ها و کیفیت کالا و خدمات آنها در ادامه این موضوع را بیشتر توضیح خواهیم داد تا شاید گامی کوچک برای کمک به توسعه شرکت های کشور عزیزمان ایران کرده باشیم .

سازمان جهانی ایزو

هر چند به تصور خیلی ها کلمه (iso) از عبارت International Organization for  Standardization گرفته شده و حرف اختصاری آن می باشد ولی اگر چنین بود حرف اختصاری باید (ios) می شد. در حالی که این کلمه از یک کلمه یونانی مشتق شده است  به نام (isos)به معنی برابر و استاندارد که با توجه به توافق کشورهای عضو این کلمه بصورت سه حرفی و با نام (iso) مطرح و شناخته شد.
سازمان ایزو یک سازمان غیر دولتی بین المللی می باشد که در سال 1947 تاسیس و مقر آن در ژنو تعیین شد. این سازمان با عضویت  157 کشور از تمامی نقاط دنیا هم اکنون به فعالیت خود ادامه می دهد و وظیفه هماهنگی با مقر اصلی آن با یک مرکز اصلی در داخل کشور های عضو می باشد . هدف اصلی راه اندازی این سازمان بین المللی حمایت از تولید کنندگان و مصرف کنندگان کالا و خدمات در سایه استاندارد سازی فعالیت های مرتبط در جها ن با دیدگاه تسهیل کننده برای تبادلات بین المللی کالاها و خدمات ، ارتقاء همکاری های علمی ، فنی ، اطلاعاتی و اقتصادی می باشد . سازمان بین المللی استاندارد (ISO) وظیفه تدوین استانداردهای فنی و اختیاری را با در اختیار داشتن مجربترین کارشناسان در تمامی حوزه های فنی و خدماتی بر عهده دارد . دامنه این استاندارد ها تقریباً تمامی موضوعات تکنولوژی را پوشش داده و در راستای کمک به ساخت و عرضه کالاها و خدمات موثرتر و با کیفیت تر و ایمن تر حرکت می نماید . موافقت نامه های بین المللی دست آورد فعالیت ها و اقدامات سازمان بین المللی (ISO) می باشد که در نهایت بصورت استاندارد های بین المللی چاپ و منتشر شده و می شوند .از اعضاء اصلی این سازمان که در تدوین استاندارد های بین المللی نیز تاثیر و مشارکت فراوانی دارد موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران می باشد .

مراجع صادر کننده ایزو

مراجع صادر کننده گواهینامه های استاندارد ایزو  معروف به CB یا همان Certification Body می باشند . این نهاد ها اعتبار خود را از یک AB که شرکت اصلی و یا همان مرجع نهایی می باشد در دنیا کسب می نمایند . هر کشور برای خود تعدادی CB  دارد که دارای اعتبار بوده و این CB  ها نیز می توانند در کشورهای مختلف و یا حتی شهرهای یک کشور دارای نمایندگی و شعبه باشند.

این CB ها پس از آمادگی شرکت ها برای ممیزی و عقد قرارداد با آنها زمان ممیزی و نوع ممیزی را برنامه ریزی نموده  و به مشتری اعلام می نمایند و پس از آن در زمان و تاریخ مشخص شده اقدام به ممیزی در محل مشتری می نمایند و در صورتیکه مشتری تمامی الزامات را رعایت نموده باشد و مغایرتی بزرگ و یا عدم انطباق اساسی نداشته باشد با دریافت مدارک لازم از مشتری اقدام به صدور گواهینامه های شمتری نموده و برنامه ای را برای ممیزی دوره ای ویا سالیانه برای مشتری تنظیم نموده و در زمان های تعیین شده به ممیزی دوره ای و مراقبتی سازمان می پردازد . سازمان ها پس از اخذ این استاندارد ها باید تلاش نمایند تا در مسیر بهبود حرکت نموده و تمامی خواسته های استاندارد که توسط CB نیز به آنها اطلاع رسانی می شود را انجام دهند تا بتوانند اعتبار گواهینامه های خود را هر سال حفظ نموده و به توسعه پایدار و بهیود مستمر دست یابند.

برای انتخاب CB  نیز باید مواردی را مد نظر قرار داد. از جمله این موارد می توان به اعتبار CB اشاره نمود که باید بررسی نمود که اعتبار خود را از کدام AB دریافت می نماید و متعلق به کدام کشور می باشد و پس از صدور گواهینامه آیا در سامانه مشتریان AB نام سازمان شما ثبت خواهد شد یا خیر که باید برای روشن شدن این موضوع به سراغ مشتریان قبلی رفته و سوابق آنها را در AB بررسی نمود.

در ضمن در انتخاب CB باید به دو مورد اساسی دیگر نیز توجه و التزام لازم را داشته باشید . اصولا سازمان هایی که با قیمت خیلی کم اقدام به ممیزی و صدور گواهینامه می نمایند از اعتبار لازم برخوردار نیستند و CB هایی هم که قیمت بسیار بالایی دارند از انصاف خارج شده و مبالغ دریافتی مبالغ حقیقی نمی باشند .

هرچند بررسی و شناخت تمامی این موارد نسبی می باشد و معمولا کارشناسان خبره این حوزه و متخصصین اجرایی در این موضوعات به خوبی CB ها و AB های مجاز را شناخته و از عملکرد و اعتبار آنها اطلاعات کافی را خواهند داشت . به همین دلیل و به منظور عدم اتلاف زمان و سرمایه خود توصیه می شود حتما از کارشناسان و متخصصین این حوزه مشاوره و همکاری گرفته شود .

انواع مختلف استاندارد های ایزو

درصورتیکه به دقت بسته بندی کالاها و محصولات خریداری شده را نگاه کنید با علایم و نوشته هایی همچون آرم استاندارد ایران ، CE  ، ISO 9001:2008 ، ISO14001:2004 ، OHSAS18001:2007 ، HACCP و … برخورد می کنید . هر کدام از این علائم با خود حامل پیامی هستند . مثلا ً ISO9001 مبین این موضوع است که سازمان تولید کننده این کالا ، محصول و یا خدمت از یک نظام کیفی خاص و استانداردی برخوردار است ، CE نشان دهنده مجوز ورود این کالا به بازارهای اروپایی است، ISO 14001 نشان دهنده تعهد سازمان تولید کننده به مدیریت محیط زیست و … می باشند . این نمونه استاندارد ها بسیار زیاد بوده و بر عکس برخی مقوله ها در مبحث استاندارد ها کشور ایران همیشه با ترجمه آخرین ورژن این استاندارد ها و نقش موثری که در تدوین آنها دارد در مقوله های استاندارد های بین المللی ISO  به روز بوده و کارشناسان ایرانی در این زمینه توانایی بسیاری خوبی دارند .

لزوم استاندارد سازی

استاندارد سازی یکی از اساسی ترین پایه های علم و فناوری است که به پیشرفت صنعت و اقتصاد کمک بسزایی می کند. این استاندارد ها با ارائه راهکاری های بسیار مناسب سطح کیفیت محصول ، خدمت و کالا را افزایش داده و برای رسیدن به فناوری پیشرفته هر محصول و یا خدمت ابزار قدرتمندی خواهد بود . اغلب در زمینه استاندارد سازی این تولید کننده است که نسبت به مصرف کننده برد داشته و سود بیشتری را عاید خود خواهد کرد . چرا که استحکام صنعت و فناوری با رعایت صرفه جویی های حاصل از رعایت استاندارد ها با صرفه جویی در خصوص قطعات و مواد اولیه غیر ضروری و حذف و هدفمند کردن ضایعات به قدری چشم گیر است که هرگونه سرمایه گذاری در زمینه استاندارد سازی محصولات و خدمات را توجیه نماید به شکلی که در اندک زمانی نه تنها هزینه های انجام شده را بازگشت خواهند داد که می توانند از این طریق به صورت کاملا محسوس درآمد و مبالغ ذخیره را افزایش دهند .

پیاده سازی صحیح هر کدام از این استاندارد ها هزینه هایی همچون انبار داری و ساخت ابزار و ماشین آلات را کاهش خواهد داد ، فرآیند های تولید را شکل دهد و منظم خواهد نمود ، نحوه عملکرد کارخانه سازماندهی خواهد شد ، اسناد ، نقشه ها و طرح های تولید بصورت نظامند طبقه بندی  و نگهداری می شوند ، همکاری واحد های مختلف کارخانه و یا سازمان بصورت موثر و در راستای فعالیت کارخانه و یا سازمان شکل دهی خواهند شد ، تولید در هر مرحله تحت کنترل بوده و میزان پرتی و زیان کاهش پیدا خواهد کرد ، بسته بندی  و تحویل به موقع محصولات تحقق پیدا خواهد کرد ، مواد اولیه همیشه در دسترس و به موقع تامین خواهند شد  و… که همه اینها در نهایت به رضایت بالای مشتریان مبدل شده و باعث افزایش قدرت رقابت شرکت با رقبا شده و در سایه شناخت بازار و رقبا می تواند در کوتاه مدت تمامی نقاط ضعف به قوت تبدیل شده و پتانسیل های بهبود شرکت هر روز بیشتر رشد خواهند کرد.

هرچند لازمه رقابت در بسیاری از زمینه ها و بازارها نیاز به پیش نیاز های مختلفی دارد که با اطمینان می توان از اولین و موثرترین ابزار های رقابتی وبه همین استانداردها اشاره نمود . به عنوان مثال برای ورود به بازار خودرو سازها به یقین سازمان و یا شرکت باید ابتدا استاندارد های ISO 9001   مدیریت کیفیت و ISO TS16949  استاندارد مشخصات فنی در صنایع خودرو سازی و صنایع وابسته را داشته باشد و یا برای ورود به بازارهای اروپایی شرکت باید ابتدا استاندارد CE را اخذ نماید.

به طور کلی برای اخذ استانداردهای مدیریت کیفیت  شرکت ها و سازمان ها باید به ایجاد زمینه ها و بسترهای مناسب دست زده و تمامی کارکنان و ذی نفعان شرکت را برای این موضوع آماده کرده و توصیه می شود در این زمینه حتما از کارشناسان و متخصصین امر کمک و یا مشاوره گرفته شود . اما پس از ایجاد آمادگی برای کارککنان و تشکیل دوره های آموزشی در سطح مدیران و کارکنان هدئت مدیره و مدیر عامل سازمان باید استراتژی و خط مشی خود را به همراه اهداف کلان و خرد و برنامه های عملیاتی تدوین نموده و با کمک واحد تضمین کیفیت و یا تعالی سازمانی شرکت اقدام به تفهیم و گسترده کردن خواسته های سازمان و نحوه دستیابی ان در تمامی سطوح سازمان می نمایند. این حرکت در سطح تمامی سازمان باید پذیرفته شده و تمامی کارکنان ، ذی نفعان و مشتریان شرکت و یا سازمان باید متوجه حرکت سازمان شده و با او برای تحقق این امر همسو شوند. با تعریف استراتژی ، خط مشی و اهداف و برنامه ها ی شرکت و تعیین چشم انداز شرکت مطابق با استاندار  مورد درخواست سازمان باید تمامی خواسته های استاندارد در قالب دستور العمل ها ، آئین نامه ها ، روش های اجرایی ، آموزش ها ، فرم ها و …   در راستای یک فرآنید کلی تعریف شده تعریف و در سطح سازمان اجرا شود تا سازمان پس از موفقیت در تمامی این جریانات با اطمینان از رسیدن به اهداف و برنامه ها و همسویی همه ذی نفعان و کارکنان با انجام ممیزی ها ی دوره ای و داخلی سازمان مادر را انتخاب کرده و خود را برای ممیزی نهایی و صدور  گواهینامه های مرتبط آماده نماید.

تعریفی کلی از برخی واژه های استاندارد ایزو

کیفیت : خواص و ویژگی های یک محصول و خدمت که ضمن انطباق با الزامات قانونی بتواند خواسته های مشتری را نیز تامین کند .

عرضه کننده : شخص یا سازمانی است که ارائه کننده کالا ، محصول و یا خدمت باشد مانند تولید کننده ، فروشنده ، پیمانکار و …

مشتری : شخص یا سازمانی که دریافت کننده خدمت ، کالا و یا محصول می باشد و معمولا بر روی آن فرآیند یا ارزش افزوده ای ایجاد می کند .

مصرف کننده : شخص یا سازمانی که محصول ، خدمت و یا کالایی را دریافت و به مصرف می رساند .

خدمت : فرآیندی که معمولا قابل لمس نبوده و باید درک شود یعنی قابل فهم توسط ادراک می باشد و عقلایی است .

تولید : نتیجه و محصول یکسری فرایند قابل لمس که توسط حواس قابل تشخیص می باشد .

عدم انطباق : برآورده نشدن یک الزام استاندارد ، قوانین و مقررات و یا خواسته های اساسی سازمان .

روش اصلاحی : از بین بردن معلول

اقدام اصلاحی : مجموعه فعالیت های تعریف شده که به دنبال شناسایی و رفع علت های ایجاد یک مشکل می باشد.

اقدام پیشگیرانه : فعالیت هایی که به شناسایی عوامل و علت های بالقوه ای می پردازد که می توانند در آینده باعث بروز مشکل شوند .



:: بازدید از این مطلب : 499
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 13 تير 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ali

با توجه به اینکه گستردگی محصولات و تنوع خدمات در همه کشور ها بسیار زیاد بوده و تمایز بین این محصولات ، کالا ها و خدمات و شناساندن ان توسط تولید کننده و یا ارائه دهنده خدمت به مشتری بسیار حائز اهمیت می باشد و از سویی دیگر مشتریان و مصرف کنندگان نهایی حق دارند تا با شناسایی محصولات یک شرکت و شناخت کیفیت خدمات و محصولات ان نسبت به انتخاب و یا عدم انتخاب آن اهتمام نمایند مبحث شناسنامه دار کردن محصولات و خدمات از دوره های دور مطرح و به شدت رایج شده است. این علامت نه تنها باعث تمیز محصولات و خدمات شما نسبت به سایر رقبا می شود که می تواند برای موضوع بازاریابی و تبلیغات نیز به شما بسیار کمک کند.


اما این علامت تجاری چگونه به وجود می آید و مالکیت آن به چه نحوی می باشد؟ آیا هرنوع علامت و یا نشانی قابل ثبت می باشد یا خیر و اینکه عملا برای تصاحب یک علامت تجاری باید چه اقداماتی را انجام داد سئوالی است که ذهن بسیاری از صاحبین مشاغل اقتصادی را به خود مشغول کرده است.

ما در این مقاله ضمن شناخت بهتر برند ویا همان طرح تجاری تلاش می کنیم مراحل تولید تا ثبت یک علامت تجاری را به تفصیل برای شما بیان کرده تا در صورتیکه قصد انتخاب و ثبت یک علامت تجاری را دارید بتوانید با کمک یک مشاور خبره به راحتی صاحب یک برند شوید.

برند یا علامت تجاری چیست؟

علامت تجاری که به برند یک محصول و خدمت نیز معروف است در واقع آرم تعیین شده و مشخصی است که تولیدات ، کالاها و خدمات مخصوص یک شخص حقیقی و یا حقوقی با آن شناخته می شوند و همین امر باعث تمایز کالاها و خدمات این شخص از سایر اشخاص و بخصوص هم صنفی های او می شود . این علامت نشات گرفته از زمان های دور یعنی زمان باستان می باشد. در زمان باستان صنعت گران پس از ساخت کالاهای خود امضاء یا علامتی را بر روی آن اثر هنری و کاربردی خود ثبت می کردند تا دیگران با دیدن این علامت سازنده آن را بشناسند . این علامت ها در طول تاریخ تغییرات زیادی را تجربه کرده تا به شکل امروزی خود درآمده است .امروزه به منظور حفاظت از این علائم آنها را در یک سیستم کشوری و جهانی ثبت می نمایند. این علائم به مصرف کننده کمک می کند که با توجه به این علامت در تشخیص کالاها و خدماتی که مد نظر دارد گمراه نشده و بتوانند با شناخت علامت در واقع تولید کنند یا ارائه دهنده خدمت را شناسایی و از خدمات و تولیدات آن بهره ببرند .

هدف از ثبت آرم تجاری چیست؟

آرم تجاری ضمن حصول اطمینان به صاحب برند برای او به عنوان یک حقوق انحصاری شناخته می شود که با شناخت کالاها و خدمات و یا با اجاره دادن به دیگران در ازاء اجاره بها و یا دریافت مبلغی برای صاحب برند درآمد زا  و شهرت آفرین می باشد .  علامت تجاری در هر کشوری توسط نهادی با پرداخت مبلغی ثبت و از آن محافظت می شود .مدت زمان اعتبار و محافظت از این علائم نیز در همه کشور ها متفاوت بوده که این مدت در ایران از زمان تسلیم اظهارنامه 10 سال تعیین شده است . با نگاهی کلی تر علامت تجاری به شخصیت حقیقی و یا حقوقی رسمیت بخشیده و با دادن سود اقتصادی به صاحبین خود در سطح جهانی سرمایه گذاری می کنند و باعث ترویج این ابتکار و فرهنگ می شوند . ثبت علامت تجاریهمچنین باعث می شود تا تلاش رقبای غیر منصف و متقلبان ناکام مانده و نتوانند محصولات و خدمات نا مرغوب خود را با استفاده غیر قانونی از برند سایر رقبای خوش نام خود به فروش رسانده و باعث بد نامی آنها شوند . این نظام همچنین باعث آگاهی و سرمایه گذاری بیشتر برای تولید و فروش کالاها و خدمات در سایه اعتماد بیشتر و در منصفانه ترین شرایط می شود و راه تجارت بین المللی را هموار تر خواهد کرد .

چه علائمی را می توان ثبت کرد ؟

برای ثبت برند در صورت منحصر به فرد بودن ان تقریبا محدودیتی با توجه به تعاریف موجود وجود ندارد . یک یا ترکیبی از  چند کلمه ، حرف یا عدد هم می توانند به عنوان علامت تجاری یک شرکت ثبت شوند. همچنین نقاشی ها ، سمبل ها ، نقش های سه بعدی مانند شکل و بسته بندی کالاها ، علائم سمعی مانند اصوات و موسیقی ها ، رایحه ها و یا رنگ های با ویژگی های خاص  و… همه می توانند به عنوان علامت تجاری ثبت شوند .

این علائم تجاری فقط مختص شناسایی منابع کالا و خدمات نمی باشند و این علائم به چند دسته دیگر نیز تقسیم می شوند . مانند علائم اشتراکی که به برخی اتحادیه ها و اعضاء آن تعلق دارند و به منظور معرفی خود ، جامعه خود و یک سطح کیفی و یا حتی برخی ملزومات وابسته کاربرد دارند که از آن جمله می توان اتحادیه مهندسان ، معماران ، حسابداران و … را نام برد .

یا علائم تصدیق نامه ها با بدست آوردن سطح استاندارد مشخص که برای نشان دادن قبولی به کار می روند ولی محدودیت برای هرگونه عضوی ندارند .این علائم می توانند به هر شخصیت حقیقی و حقوقی که تصدیق کند کالاهای مربوطه دارای آن درجه و رتبه می باشند اعطا شود . از این جمله علائم می توانند به علائم استانداردهای ایزو ( iso) نام برد که یک گواهینامه شناخته شده در سطح جهان محسوب می شود .

مراحل ثبت علامت تجاری چیست؟

برای ثبت علامت تجاری تهیه و تکمیل برخی مدارک ضرورت دارد که در ادامه به آن می پردازیم :

اشخاص حقوقی

1- یک نسخه کپی از آگهی تاسیس ، هر نوع تغییرات مانند تغییر نام ، آدرس و تغییر مدیر عامل و همچنین روزنامه تاسیس به همراه درج تغییرات

2- یک نسخه کپی از مجوز های شرکت شامل پروانه بهره برداری و جواز تاسیس

تبصره : چنانچه مجوزی به نام شرکت وجود ندارد و شرکت رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل به صورت شخصی داشته باشند برای ثبت قابل قبول می باشد .

3- کپی کارت بازرگانی به نام شرکت یا مدیر عامل شرکت

4- کپی شناسنامه و کارت ملی مدیر عامل شرکت

5- ارائه یک نمونه از علامت تجاری مورد تقاضاد در ابعاد 10*10

6- مهر شرکت

اشخاص حقیقی

1- کپی شناسنامه و کارت ملی متقاضی

2- کپی جواز کسب و یا هرگونه مجوز فعالیت

3- کپی کارت بازرگانی به نام متقاضی

4- یک نمونه از علامت تجاری مورد درخواست در ابعاد 10*10

ثبت نام در سایت مالکیت صنعتی قسمت ثبت علائم تجاری

برای ثبت برند یا علامت تجاری ابتدا باید به سایت sherkat.ssaa.ir مراجعه نمود . سپس در سمت چپ قسمتی با عنوان مرکز ماکیت معنوی وجود دارد که باید روی آن کلیک کنید . پس از آن قسمت خدمات الکترونیک را انتخاب و به ادارهثبت علائم تجاری وارد می شوید و بعد از آن از قسمت اظهار نامه الکترونیکی و در قسمت اول ثبت اظهارنامه علامت تجاری را انتخاب نمایید .در این قسمت با انتخاب گزینه موافق هستم می توانید مراحل ثبت اظهارنامه ثبت علامت تجاریرا مشاهده نمایید.

در قسمت اول اطلاعات اظهارنامه را باید وارد نمایید .سپس نوع اظهارنامه و بعد از آن مالک را تعیین می نمایید . بعد از انتخاب مالک با توجه به اینکه علامت برای شخص حقیقی است یا حقوقی مراحل بعدی را تکمیل می نمایید و در قسمت ثبت درخواست ثبت اظهارنامه جدید را انتخاب کنید .

برای تکمیل مراحل بعدی نیز به ترتیب زیر عمل کنید :
مرحله اول

ابتدا  اطلاعات متقاضی حقیقی و یا حقوقی را کامل وارد می کنید . در قسمت ورود اطلاعات فرد ابلاغ گیرنده شماره تماس را وارد نمایید تا رمز و ابلاغیه های بعدی برای او ارسال شود . سپس در قسمت اطلاعات وکیل یا نماینده حقوقی چنانچه  تقاضا کننده وکیل شرکت باشد گزینه وکیل دادگستری و در صورتیکه توسط مالکین و یا نماینده شرکت و یا خود فرد حقیقی اطلاعات وارد می شود ، یک نفر از شرکا یا مدیران را به عنوان متقاضی معرفی می کنید و گزینه یکی از مدیران را انتخاب می کنید .

در قسمت بعدی باید نوع کالا را انتخاب نمایید. در این مرحله چنانچه شماره طبقه کالای درخواستی را می دانید  گزینه شماره کالای درخواستی را می دانم انتخاب می کنید در غیر اینصورت با انتخاب گزینه دوم نام محصول را وارد می کنید تا خود سیستم کد کالا را انتخاب نماید .

مرحله دوم

در مرحله بعدی یا دوم باید مدارک ذکر شده را برای ثبت علامت تجاری بارگذاری یا آپلود کنید . در این مرحله چنانچه مدارک موجود بیشتر از فایل های  بارگذاری بود گزینه ای وجود دارد به نام افزودن ضمائم اختیاری که با انتخاب آن می توانید مدارک بیشتری را بارگذاری نمایید.
مرحله سوم

در مرحله سوم مدارک بارگذاری شده و اطلاعات وارد شده  نمایش داده می شود تا ضمن بازبینی و در صورت صحیح بودن آنها را تایید نمایید.
مرحله نهایی

نهایتا  در مرحله اخر باید هزینه ثبت اولیه از طریق اینترنت واریز شود . با واریز مبلغ شماره اظهارنامه و رمز برای شماره تماس وارد شده ارسال می شود تا از طریق آن در مراحل بعدی بتوانید مراحل کار را پیگیری  نمایید.
مراحل پیگیری

از زمان ثبت اظهارنامه  دو تا سه ماه زمان خواهد برد تا نتیجه ثبت علامت تجاری اطلاع رسانی شود. در این مدت کارشناسان به موضوع رسیدگی و نتیجه درخواست ثبت برند شما را اطلاع خواهند داد .

در صورت ثبت برند

در صورت تایید و ثبت برند شما باید تشکیل پرونده داده شود که این کار یا از طریق خود شما و یا بهتر است و توصیه می شود توسط وکیل قانونی انجام شود. بعد از تشکیل پرونده که باید مدارک ان کامل باشد مراتب ثبت نهایی و مبلغ ثبت نهایی نیز اخذ خواهد شد.

پس از واریز مبلغ نهایی به حساب دفتر

*- با واریز مبلغ از طریق سایت روزنامه رسمی قوه قضائیه ، روزنامه رسمی ابتدایی علامت و واریز مبلغ که از طریق بانکداری اینترنتی می باشد صورت می پذیرد.

*- با صدور روزنامه رسمی در حدود زمان 10 روز در همان سایت یک زمان یک ماهه به برای علامت ثبت می شود.

*- بعد از سپری شدن مدت زمان یک ماهه در سایت اداره مالکیت صنعتی شده با وارد کردن شماره اظهارنامه و رمز وارد پرونده در سایت شده و در آنجا با پرداخت اینترنتی مبلغ نهایی علامت تجاری به مدت 10 سال به نام شما و در انحصار شما خواهد شد.

*- طی 7 تا 10 روز روزنامه رسمی دوم در سایت روزنامه رسمی صادر می شود که باید مبلغ آن نیز بصورت اینترنتی پرداخت شود .

*- بعد از 10 روز کاری دیگر و پس از صدور روزنامه دوم باید یک نسخه کپی از آگهی تقاضای ثبت اولیه و روزنامه اول و آگهی ثبت دوم و روزنامه رسمی دوم به اداره مالکیت صنعتی برای درخواست پروانه ده ساله تحویل داده شود .

*- پس از یکی دو روز پروانه صادر می شود و مدارک تحویل شما و یا موکل شما داده خواهد شد .

وجود نقص در پرونده ها

چنانچه نقصی در پرونده ها مشاهده نمودید باید با توجه به درخواست های کارشناسان و راهنمایی های آنها در صدد رفع آنها عمل کنید . درصورتیکه اظهارنامه تقاضای ثبت رد شود روال کار متوقف و امکان پیگیری پرونده دیگر وجود نخواهد داشت .

آدرس اداره مالکیت صنعتی : تهران میدان امام خمینی ره  خیابان فیاض بخش ساختمان قدیمی بانک ملی اداره مالکیت صنعتی.

در خصوص علامت تجاری

هر چند ارائه این اطلاعات ممکن از باعث رنجش برخی از همکاران شود  ولی حقیقت این است که باید شما تمامی مراحل ثبت یک علامت و باید ها و نباید های آن را بدانید و بشناسید تا در صورتی که در هر مرحله برای ثبت شما مشکلی پیش آمد اعتماد خود را به مشاورین و متخصصین در صورتیکه متخصصان و مشاوران کار شما را پیگیری می کنند از دست ندهید.

علامت تجاری با نام های مختلف شناخته می شود که همگی در اصل یکی هستند و تفاوتی در نوع آنها وجود ندارد . این علائم با نام های علامت تجاری ، برند ، لوگو و نام تجاری شناخته می شوند . اما شکل تجاری متفاوت است. شکل تجاری مانند بطری نوشابه و قوطی آب میوه و … می باشد ولی باز هم شرایط و فرآیند ثبتی آنها یکسان است .

فرایند ثبت علامت تجاری

در کل فرآیند ثبت علامت تجاری به دو صورت امکانپذیر می باشد:

 1- توسط خودتان

2- توسط وکیل

ثبت علامت تجاری علی رغم تمامی مراحل تشریح شده پیچیدگی های زیادی دارد. باید شناخت شما نسبت به علامت ها کامل باشد. باید اطلاع داشته باشید که چه نوع علائمی قابل ثبت خواهند بود ، په نوع علائمی پذیرفته نمی شوند و چقدر زمان بین تمامی این مراحل در صورت پذیرفته نشدن از دست خواهید داد و یا چقدر سرمایه شما سوخته خواهد شد . شکل علامت و حدود اختیارات ما برای انتخاب برند چقدر است و… که همه وهمه نیازمند کارشناسی حساس و شناخت کافی است . اینکه خودتان پیگیر امور ثبت برند شوید امکانپذیر است ولی در صورتی که در هر مرحله نتوانید مدارک و مستندات لازم را ارائه نماییدو یا به موقع دست به کار نشوید و یا در هر مرحله علامت شما رد شود در واقع این شما هستید که ضرر خواهید کرد. ولی کارشناسان و وکلا به خوبی مسیر ثبت را می شناسند. آنها بارها این مسیر را طی نموده و به راحتی و با کمترین هزینه می توانند برای شما علامت مورد نظرتان را ثبت نمایند.

چرا علامت تجاری، برند، لوگو، نام تجاری ثبت کنیم؟

برند و برندینگ پایه اصلی هر تجارت و کسب و کاری است و در صورت تداوم در یک تجارت داشتن یک نشان و علامت منحصر به فرد بسیار حائز اهمیت است .تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی در کسب و کار خود به دنبال نام و نشانی هستندو تمایل دارند در مسیری که قدم می گذارند شناخته شده و پس از آن از این شناخت و اعتبار بتوانند به نحو احسنت استفاده کرده و کسی نتواند از اعتبار آنها سوء استفاده نماید . از این رو با معرفی یک علامت تجاری و ثبت آن اطمینان حاصل می کنند که از برند آنها تحت قوانین خاص موجود حمایت و محافظت خواهد شد .

این علامت تجاری در واقع نشان و علامتی است برای اینکه کالا های تولیدی و یا خدمات قابل ارائه یک شخص حقوقی یا حقیقی را از کالاها و خدمات سایر اشخاص متمایز می نماید و اجازه استفاده از آن فقط مختص خود شخصی است که علامت به نام او به ثبت رسیده است مگر اینکه بصورت توافقی قانونی این اجازه به غیر داده شده باشد .

زمان مورد نیاز جهت ثبت علامت تجاری شخصی و شرکتی

* حدود دو ماه از شروع فرآیند درخواست ، تکمیل پرونده  و ثبت مدارک

* حدود چهار تا پنج ماه برای صدور پروانه 10 ساله که البته در این مرحله علامت تجاری به نام شما ثبت شده است و نگرانی دیگر در خصوص آن نخواهید داشت.

سوالات متداول در خصوص ثبت علامت تجاری

1- آیا می توان علامت تجاری  ثبت شده ای را خرید و آن را به نام خود تغییر دهیم ؟

بله . البته باید حتما زمینه فعالیت شما با فروشنده یکی باشد و در همان شاخه فعالیت نمایید.

2– برای انتقال علامت تجاری چه مدارکی لازم است ؟

کپی مدارک شناسایی فرد انتقال دهنده و انتقال گیرنده
ارائه جوازی در همان صنف انتقال دهنده
اصل پروانه ده ساله
ارائه صلح نامه محضری

3- فرآیند تمدید علامت تجاری چگونه است ؟

این فرآیند دقیقا مشابه مراحل ثبت اولیه و با همان هزینه ها که البته با تاریخ تمدید محاسبه خواهد شد می باشد. توصیه می شود قبل از منقضی شدن علامت ، حدود 6 ماه زودتر برای تمدید اقدام شود.

4- آیا علامت تجاری ویا برند باید حتما توسط وکیل ثبت شود ؟

خیر ، ثبت برند می تواند توسط خود متقاضی نیز پیگیری و ثبت شود.

5- ثبت علامت تجاری چقدر زمان می برد ؟

در مرحله اول و برای تایید نیازمند زمان حدود 2 ماهه و در مرحله بعدی برای صدور پروانه ده ساله حدود 4.5 تا 5 ماه زمان لازم است .

6- داشتن مجوز کار یا بهره برداری برای ثبت برند الزامی است ؟

بله . برای ثبت علامت تجاری باید جواز کسب و یا پروانه بهره برداری قبلا دریافت شده باشد .

7- آیا امکان انتقال علامت تجاری وجود دارد ؟

بله . برای انتقال نیز باید مراحل مانند مراحل ثبت طی شود . البته با وجود تغییرات اندکی مثلا پروانه 10 ساله نیز جزء مدارک مورد نیاز می باشد.

8- روزنامه دوم در علامت دوم چیست ؟

روزنامه دوم در واقع همان روزنامه 10 ساله می باشد.

9- آیا قبل از اینکه اقدام به تعریف علامت تجاری و تشکیل پرونده نماییم راهی وجود دارد تا از وجود نمونه علامت تجاری مورد نظرمان مطلع شویم ؟

بله . شما می توانید با پرداخت هزینه ای  اقدام به استعلام علامت تجاری مورد نظر خودتان بکنید.

10- آیا می توان نام مغازه را به عنوان علامت تجاری ثبت کرد ؟

در این مورد در صورتیکه نمونه ای قبلا وجود نداشته باشد و جواز کسب به نام خودتان داشته باشید می توانید نام را انحصاری نمایید.

11- مجوز فعالیت را باید از کجا دریافت نمایم ؟

مجوز فعالیت  در ایران بسته به نوع فعالیت صادر می شود. در صورتیکه فعالیت شما در غالب شرکت می باشد باید ابتدا شرکت را ثبت و پروانه بهره برداری را از اداره ثبت شرکت ها دریافت نمایید. جواز کسب برای مغازه دار ها توسط اتحادیه ها صادر می شود و برای برخی بنگاه ها و موسسات مجوز فعالیت توسط نهاد های ذی ربط خودشان صادر خواهد شد. ابتدا باید نوع فعالیت خود را مشخص و جواز مورد نظر را از نهاد مربوطه دریافت نمایید و پس از آن برند خود را معرفی و ثبت نمایید.

12- آیا سایتی برای دریافت استعلام برند و علامت تجاری وجود دارد ؟

شاید برخی از سایت ها اعلام نمایند که می توانید این کار را توسط آن سایت انجام دهید ولی این کار عملا شدنی نیست . زیرا اغلب این سایت ها به روز رسانی نشده اند و مجوز لازم را ندارند. بهتر راه برای استعلام مراجعه به مجموعه های ثبتی و دریافت استعلام از این مراکز می باشد تا استعلام معتبری دریافت نمایید .

13- آیا امکان معرفی علامت تجاری وجود دارد که در آن هم نام شرکت باشد و هم نماد آن ؟

بله. می توان علامتی طراحی نمود که هر دو را پوشش دهد .

14- ایا امکان ثبت علامتی که در کشور دیگر ثبت شده است در ایران وجد دارد ؟

اگر بصورت رسمی ثبت شده باشد و این ثبت بین المللی باشد نمی توانید این علامت را ثبت نمایید و حتی در صورت ارجاء رد خواهد شد. هر چند توصیه می شود اقدام به این کار نکنید .

طبق ماده 30 قانون تجارت علامت تجاری، علامت جمعی و نام تجاری عبارتند از:

– علامت تجاری : هر نشان و علامت قابل رویتی که باعث تمایز بین کالاها و خدمات اشخاص حقیقی و حقوقی از یکدیگر می شود .

– علامت جمعی : هر نشان و علامت قابل رویتی که که در اظهارنامه تحت عنوان علامت جمعی ثبت شده باشد و مبداء و تایید کننده خصوصیات دیگر مانند کیفیت و توان و … کالا و خدمات اشخاص حقیقی و حقوقی تحت نظارت مالک علامت ثبت شده جمعی را نشان داده و از سایر علامت های تجاری و جمعی دیگر متمایز می نماید.

– نام تجاری : اسم و عنوانی که معرفی کننده و مشخص کننده شخص حقیقی یا حقوقی می باشد .

فواید و دلایل ثبت علامت تجاری

* مشتریان را قادر می سازد تا محصولات شما را از سایر محصولات و رقبا تمیز تشخیص دهند .

* باعث می شود شرکت ها محصولاتشان را از یکدیگر تمایز ببخشند.

* توسط آن می توانید به شهرت و وجهه دست یافته و اقدام به بازاریابی و جذب مشتری نمایید.

* اجاز استفاده از آن برای دیگران تا زمانی که از شما مجوزی دریافت نکنند داده نمی شود و شما برای صدور مجوز برای سایرین می توانید نرخی تعیین و کسب درآمد نمایید.

* جزء لاینفک موافقت نامه های اعطاء نمایندگی می باشد .

* ممکن است دارایی ارزشمند کسب و کار شوند.

* باعث انگیزه و تشویق شرکت ها و مدیران آنها برای ارتقاء کیفیت محصولات و خدماتشان می شود .

* بوسیله آن می توانید اقدام به دریافت تسهیلات بانکی و قرض الحسنه ای نمایید.

حق و حقوق علامت تجاری و نحوه حمایت از آن

هرچند اهمیت استفاده از برند برای تمایز محصولات و خدمات برای بسیاری  محرز گردیده است ولی در این میان هستند افرادی که لزوم ثبت این علائم را درک نکرده اند .

با ثبت علائم تجاری شما نسبت به این علامت حق انحصاری پیدا می کنید . این حق انحصاری به شما اجازه می دهد در صورتیکه شخصی اقدام به تولید کالاهای یکسان و یا مشابه با محصولات شما با استفاده از علامت شما و یا به شکل گمراه کننده ای مشابه علامت شما کرد از آن شکایت کرده و جلوی او را گرفته و مطالبه خسارت نمایید.

درصورتیکه این علائم ثبت نشوند شرکت های رقیب که اکثراً کالاهای نا مرغوب و بی کیفیت و تقلبی تولید می کنند با استفاده از علامت تجاری شما و به نام شما اقدام به تولید و فروش محصولات خود می نمایند و با این کار نه تنها بازار محصولات شما را تا حدودی دریافت خواهند کرد که باعث خدشه دار شدن نام تجاری شما شده و سرمایه گذاری در این محصول را می توانند به کلی برای شما تباه نمایند. همانگونه که خود شما نیز برای خرید برخی از محصولات در بازار دچار سردرگمی شده و بین اصل و تقلبی بودن آن تردید می کنید . این موضوع متاسفانه به دلیل عدم آگاهی تولید کننده کالاها و ارائه دهنده خدمات به شدت فراگیر شده و تا جایی پیشرفته که شناخت محصولات اصل و تقلبی برای مشتریان عملا امکانپذیر نمی باشدو به همین دلیل بسیاری از مشتریان با یکی دو بار خرید کالای بی کیفیت و تقلبی به نام شما ، شما را مقصر قلمداد کرده و اقدام به تبلیغ سوء برای کالا و خدمات شما خواهند نمود .

تضمین ثبت  علامت تجاری و اهمیت آن در تعیین میزان موفقیت و بازار کار شما بسیار مهم است تا جایی که ممکن است انحصار شما با عدم ثبت آن از دست برود .

با ثبت علامت تجاری  شما می توانید در صورت موفقیت در بازار خودتان و بخصوص معروف شدن برند کارتان اقدام به تفویض اجازه استفاده از برند و علامت تجاری خود به اشخاص ثالث مورد اعتماد خود شده و با توجه به سهولت انجام اینکار از این طریق نیز بازار و سود خوبی برای خود بدست آورید . همچنین علامت تجاری می تواند اساس انعقاد یک موافقت نامه  اعطای نمایندگی فروش نیز باشد . شهرت یک علامت تجاری  برند شدن کالا و محصولات و خدمات شما باعث می شود موسسات مالی و بانک ها نیز در اعطاء تسهیلات و خدمات مالی به شما تمایل بسیار بیشتری داشته باشند و در این کار نیز توفیق زیادی کسب نمایید .

مدت اعتبار قانونی علائم تجاری

از تاریخ تسلیم اظهارنامه  مدت اعتبار این علائم ده سال می باشد. این مدت در پایان اعتبار با درخواست مالک و یا وکیل قانونی او قابل تمدید می باشد. در پایان مدت اعتبار نیز یک مدت ماهه تشویقی با پرداخت جریمه تاخیر نیز برای متقاضیان تمدید در نظر گرفته شده است . ولیکن پس از ده سال و6 ماه در صورتیکه متقاضی برند خود را تمدید ننماید این انحصار از دست او خارج شده و برند ممکن است به نام دیگری ثبت شود .

چه علائمی را می توان ثبت کرد ؟

هر گونه کلمه ، حرف ، عدد ، ترسیم ، شکل ، رنگ ، تصویر ، برچسب و یا ترکیبی از آنها که قابلیت تشخیص کالا و خدمات را برای شرکت داشته باشد قابل ثبت می باشد . در برخی کشور ها شعار های تبلیغاتی نیز می توانند به عنوان علامت تجاری ثبت شوند . هر چند با توجه به تعداد روز افزون کشور ها و شرکت ها و اشخاص حقیقی و ورود روز افزون انها به عرصه تجارت باعث می شود علائمی غیر مرسوم نیز پای خود را به عرصه علائم تجاری باز کرده و اجازه ثبت پیدا کنند . مانند رنگ ها ، بوها ، علائم سه بعدی ، صداها و .. ولی بسیاری از کشور ها تنها اجازه ثبت نشان هایی را می دهند که قابل رویت بوده و قابلیت نمایش گرافیکی را دارند .

چه علائمی را نمی توان ثبت کرد ؟

در این میان برخی از حروف و نشانه ها قابل ثبت نیستند مانند موارد زیر :

واژه های عام : مانند اسب، صندلی ، ماشین و … این نوع تقاضاها واژه عام می باشند  و تقاضای ثبت آنها مردود می باشد .

واژه های توصیفی : اینگونه کلمات در تجارت برای توصیف کالا و یا خدمات به کار می روند . مانند شیرین برای شکلات ، که این کلمه یک کلمه انحصاری به حساب نمی آید . در واقع اگر به تولید کننده شکلات حق انحصاری کلمه شیرین داده شود کاری نا عادلانه صورت گرفته است . یا کلماتی مانند : تیز ، سریع ، نوآورانه و …

علائم گمراه کننده و فریب دهنده : این علائم تجاری باعث گمراهی مصرف کننده نسبت به مواردی همچون ماهیت ، کیفیت یا مبداء جغرافیایی محصول می شوند. مثلا تولید کننده مارگارین حق استفاده از شکل گاو در برند خود را نخواهد داشت زیرا باعث میشود مصرف کننده به گمان اینکه محصول نوعی محصول لبنی است آن را خریداری نماید و به اشتباه بیافتد .

علائمی که مخل نظم عمومی و اخلاق حسنه باشند : به طور کلی کلمات و تصاویری که با اخلاق جامعه و نظم عمومی جامعه سنخیت نداشته و ممکن است باعث برهم خوردن این موازین و نقض شئونات  جامعه شود به عنوان علامت تجاری قابل ثبت نمی باشند. این علائم در هر کشوری می توانند متفاوت تعریف شوند .

به غیر از موارد فوق موادی همچون پرچم های نشان سلطنتی ، علائم رسمی دولتی ، نشان کشورها و سازمان های بین المللی و از این دسته موارد که نمونه ای از آن به دفتر بین المللی سازمان جهانی مالکیت معنوی (wipo) ارسال و اعلام شده است برای ثبت قابل قبول نمی باشند مگر اینکه مجوز های مربوطه دریافت شده باشند و شرکت تحت عنوان و یا زیر مجموعه یکی از این نهاد ها فعالیت نماید.

همچنین طبق ماده 32 قانون تجارت ، علامت تجاری  یا برند  در موارد زیر قابل ثبت شدن نمی باشند :

* تمایز بین کالا و خدمات یک موسسه را با یک موسسه دیگر انجام ندهد .

* بر خلاف موازین شرعی ، عرفی ، قانونی و یا نظم عمومی و اخلاق حسنه جامعه باشد .

* مراکز تجاری یا عمومی را بخصوص در مورد مبداء جغرافیایی کالاها و خدمات و خصوصیات مربوط به آن به اشتباه بیاندازد .

* مشابه و یا برگرفته شده از نشان های نظامی ، پرچم ، نشان های مملکتی یا نام یا نام اختصاری یا حروف اول یک نام یا نشان رسمس و حکومتی متعلق به کشور ، سازان های بین المللی ، بین الدولی و یا سازمان هایی که تحت کنوانسیون های بین المللی تاسیس و به بهره برداری می رسند باشد و یا مورد های ذکر شده یکی از اجزاء آن علامت محسوب شوند . البته در صورتیکه توسط مقام صاحب صلاحیت کشور و یا سازمان های ذی ربط  اجازه آن صادر شده باشد می تواند استثناء قائل شود .

* مشابه و یا به شکل گمراه کننده ای شبیه یا ترجمه یک علامت و یا نام تجاری قبلا ثبت شده ای باشد که بخصوص برای همان کالا و خدمات مشابه و توسط نهاد و یا موسسه دیگری مورد استفاده قرار گرفته شده است .

* دقیقا مشابه آن قبلا برای خدمات غیر مشابه ثبت شده و به شناخت رسیده باشند.مشروط به آنکه میان استفاده از علامت  و مالک علامت تجاری ارتباطی برقرار باشد و ثبت این علامت بتواند منافع مالک قبلی برند را مورد آسیب و لطمه قرار دهد .

* همانند علامتی باشد که قبلا به نام دیگری به ثبت رسیده است و هنوز تاریخ ثبت آن به اتمام رسیده است بخصوص اینکه تاریخ تقاضای ثبت آن دارای حق تقدم برای همان دسته از کالاها و خدمات بوده و یا برای کالا  و خدماتی است که به به لحاظ شباهت موجب فریب و گمراهی شوند .



:: بازدید از این مطلب : 500
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 13 تير 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ali

adakit.ir

almasshoping.ir     aliabad-samacollege.ir    persianissimo.ir       rashtcemetery.ir    kafetakhfif.ir          axnew.ir

iranmicronet.ir    astaraonline.ir    atenas.ir    ghorvehtvto.ir     concrete-day.ir


greencard-pro.ir   varshahid.ir   fllowers313.ir         polyethylenes.ir     boran-barzan.ir        chemaztapeh.ir

*************************************************************************

mersada.ir
 
 
****************************************************************
 
***********************************************************************
 
 
      
 
*********************************************************************
 
*************************************************************************
***********************************************************************

 asrejavanan.ir  buyshimmer.ir femalehours.ir arbbatarh.ir buy-best.ir

 ******************************************************************

bahalbaxx.ir  iranwebbase.ir pnn24.ir rao-co.ir   sisx.ir

*******************************************************************

adote.ir asnafkaraj.ir b8b.ir gorganblog.ir buyslim-patch.ir downloadmovies.ir e-fakhteh-a.ir
 
**********************************************************************
 Ansar83.ir  lovelykids.ir  mazinet.ir   galaxy-kids.ir  gilanjobs.ir   b-gharargah.ir
Bia2prozhe.ir  newsresan.ir     Yeganehcloob.ir  zibar.ir  Castledl.ir ddfsb.ir  Deckcha.ir

 
 
 



:: بازدید از این مطلب : 443
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 11 تير 1397 | نظرات ()